Статті
Згідно із Законом України від 23.12.97 р. №771/97-ВР «Про якість і безпеку харчових продуктів та продовольчої сировини» зі змінами та у новій редакції від 16.10.2020, підстава – 124-IX продукти харчування та продовольча сировина надходять у заклад разом з супровідними документами, які свідчать про їх походження та якість. Підтвердженням відповідності якості та безпеки харчових продуктів і продовольчої сировини служить: сертифікат відповідності (якості), висновок санітарно-гігієнічної експертизи, ветеринарний дозвіл для сировини тваринного походження, карантинний дозвіл для сировини рослинного походження.
Бракераж сирої продукції здійснює кухар із залученняммедичної сестри ліцею. Також медична сестра здійснює щоденний контроль за якістю продуктів, що надходять до їдальні, умовами їх зберігання, дотримання термінів, реалізації та технології виготовлення страв, санітарно-протиепідемічним режимом харчоблоку, фактичним виконанням меню.
Щоденний контроль за якістю готових страв у закладі здійснюється бракеражною комісією, до складу якої входятьмедична сестра та заступник директора, відповідальний за організацію харчування. Відповідальні особи здійснюють щоденні проби страв. За результатами контролюздійснюються відповідні записи у в журналі бракеражу готової продукції.
Асортимент буфетної продукції згідно з Санітарним регламентом для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 25 вересня 2020 року № 2205не містить заборонених для продажу продуктів та напоїв та дотримується санітарно-гігієнічних норм на всіх етапах реалізації буфетної продукції.
Усі учні ліцею забезпечені чистою питною водою, яка має сертифікат якості. З метою дотримання протиепідемічних заходів у закладі організований питний режим з індивідуальних ємностей для рідини або фасованої питної продукції.